Méregtelenítés: válasszunk komplex megoldást

meregtelenites-1Amikor a méregtelenítés elvégzésére készülünk, jusson eszünkbe, hogy a méregtelenítő kúra akkor hatékony, ha kiegészül a béltisztítással. A komplex méregtelenítő kúra a toxinok mellett a vastagbélben lerakódó káros salakanyagot és a parazitákat is eltávolítja, ezáltal segít visszaállítani a bélflóra egyensúlyát, és jelentős mértékben erősíti az immunrendszert. A méregtelenítő program kiválasztásakor tehát mindenképpen vegyük figyelembe az átfogó méregtelenítés előnyeit. Egészségünk kulcsa az emésztőrendszer, és ezen belül a bélrendszer helyes működése: itt található az immunrendszer 70 százaléka, az enterális idegrendszer, és a bélflóra, az emésztőrendszerben megy végbe többek között az anyagcsere, a felszívódás, valamint részben a szervezetbe kerülő mérgek semlegesítése. Az emésztőrendszer fő feladata a bevitt élelem hasznosítása, majd a tápanyagokból kivont, az élethez szükséges vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok eljuttatása a sejtekhez. Ennek során salakanyag termelődik, ami a mérgekkel együtt az ürítéssel távozik a vastagbélből.

A természetes méregtelenítés nem elég

Ez a szervezet normális élettani funkciója, e nélkül nem lennénk életben. Sajnos azonban a modern életmód következményeként, annyi káros anyag kerül a szervezetünkbe (gondoljunk a kész-, félkész- és gyorséttermi ételekre, a cukros üdítőkre vagy a zsíros fogásokra, illetve a kevés mozgásra), amit a természetes méregtelenítés már nem képes ellensúlyozni. És ezt az egészséges táplálkozás sem írja felül, egészen egyszerűen lehetetlen olyan étrendet összeállítani, amivel elkerülhetnénk a mérgek felhalmozódását. Egyedül a rendszeres és mélyreható méregtelenítő kúra segíthet abban, hogy megszabaduljunk ezektől az anyagoktól, és megelőzzük az ismételt lerakódásukat. Ez nem jelenti azt, hogy ne éljünk egészségesen, sőt, a megfelelő étrend, és a mindennapi mozgás fokozza a méregtelenítés hatékonyságát.

Ne várjuk meg a tüneteket

Ha felhalmozódnak a szervezetünkben (elsősorban a májban, és a bélrendszerben) a mérgek, és a salakanyag sem tud tökéletesen kiürülni, előbb-utóbb különböző kellemetlen tünetek, illetve betegségek jelentkezhetnek. A méregtelenítés hiányára utalhatnak az emésztési problémák, a visszatérő székrekedés, puffadás, hasmenés, hasfájás, rossz lehelet, valamint a gyakori fejfájás, a Candida-fertőzés, a pattanásos bőr. Szintén a méregtelenítés szükségességére figyelmeztethet a bélparaziták jelenléte, a rossz kedélyállapot, az ingerlékenység, a fáradékonyság, tágabb értelemben a gyulladások megjelenése, illetve az is, ha túl sűrűn kapjuk el a fertőző betegségeket, gyakran megfázunk, belázasodunk vagy éppen fáj a torkunk. Az immunrendszer gyengeségének egyik oka lehet a bélflóra egyensúlyának felborulása, ami visszavezethető az egészségtelen táplálkozásra és a mérgek felhalmozódására a vastagbélben. Mindez azt jelenti, hogy a megfelelően elvégzett méregtelenítő kúra segítségével számos panasztól megszabadulhatunk, illetve enyhíthetjük a kellemetlen tüneteket. Legalább ennyire fontos, hogy a méregtelenítő kúra hatására a problémák megjelenését is megelőzhetjük.

vastagbélrák elkerülésében is segíthet

A vastagbélben felgyülemlő toxinok és salakanyag – az utóbbiban élő paraziták anyagcseréje során is mérgek termelődnek – jelenléte közvetlenül összefüggésbe hozható a vastagbélrák kialakulásával. Az időben elvégezett, majd rendszeresen megismételt méregtelenítés és béltisztítás jelentősen csökkenti a rák kockázatát. Amennyiben a daganat már kialakult, a méregtelenítő kúra elkezdése előtt konzultáljunk orvosunkkal.

Méregtelenítés, csak okosan!

Sokan, a méregtelenítés címszó alatt felesleges megterhelésnek teszik ki a szervezetüket, vagy kétes készítményeket vesznek igénybe. Pedig, egyikre sincs szükség, hiszen léteznek olyan, bárki számára elérhető méregtelenítő programok, amelyek kíméletesen, mégis hatékonyan távolítják el a felgyülemlett mérgeket és a salakanyagot, egyúttal felerősítik a szervezet méregtelenítő folyamatainak hatását. Ezek a kizárólag természetes összetevőkből álló készítmények a méregtelenítő kúra mellett a béltisztításról is gondoskodnak: megszabadítanak az anyagcserét, valamint a bélflóra jótékony baktériumainak szaporodását akadályozó salakanyagtól, és az ebben menedéket találó parazitáktól. A leghatékonyabb programokban a kúra egyes fázisaihoz külön termékek tartoznak, ezek az elégtelen emésztés miatt hiányzó tápanyagok pótlásához is hozzájárulnak. Mielőtt letennénk a voksunkat valamelyik méregtelenítő program mellett, tanulmányozzuk a méregtelenítést már elvégző felhasználók véleményét közreadó internetes oldalakat: az első kézből származó információkból a legtöbb kérdésünkre választ kaphatunk. Arra viszont figyeljünk, hogy lehetőleg közjegyző által hitelesített hozzászólásokat olvassunk, hiszen ezek valóságtartalmában biztosak lehetünk.