Béltisztítás: A megfelelő eszköz kiválasztása a béltisztításhoz

Sokan azok közül, akik értik, hogy az ember esetében miért van szükség rendszeresen béltisztításra, a colon „kipucolására”, és nyitottak is lennének egy ilyen kúra elvégzésére, ott csúsznak mégis el, hogy nem találják meg idejében a megfelelő eszközt, mellyel rendet lehetne rakni a vastagbélben. Ha a kiválasztott módszer alkalmazása körülményes, ha nehéz betartani az előírásait, ha hosszadalmas, drága, kellemetlen, sok mellékhatással jár, akkor nem csak a kedvet veszi el a kúra végigvitelétől, hanem még rossz élményeket is hagy az emberben. A megfelelő béltisztító program azonban pontosan ennek az ellenkezője: fogyasztásával, alkalmazásával felszabadító érzés, kellemes élmény, valamint megkönnyebbülés érzése jár együtt– még akár évekkel később is.

Emiatt nagyon fontos, hogy alaposan és körültekintően, minőségi módon válasszuk ki a méregtelenítésmódszerét, mielőtt belevágunk a kúrába! Így elkerülhetjük azt is, hogy hosszabb távon több módszerre is sok pénzt kelljen költenünk, feleslegesen, mielőtt megtalálnánk az ideális megoldást.

Ez utóbbi pedig azért is kiemelten fontos, mert napjaink egészségtelen, rendszertelen táplálkozási szokásai mellett (mely nemcsak magyar sajátosság) még fiatal szervezetben is gyakori jelenség a székrekedés és a puffadás, a gyomorégés, ami azonban könnyen megelőzhető teljes körű béltisztítás alkalmazásával. Arról nem is beszélve, hogy számos krónikus betegség is összefüggésben állhat a felhalmozódott méreganyagok káros jelenlétével, azzal, hogy a vastagbél belsejében nincsen minden rendben.

Éppen ezért a béltisztítók előtt minden esetben tájékozódni kell a lehetőségekről, és körültekintően kell kiválasztani a béltisztító programot, hogy elkerüljük a csalódásokat. Nemcsak az élelmiszerek terén, de az emésztőrendszeri problémák megelőzésére szolgáló étend-kiegészítők, táplálékkiegészítők esetében is érdemes tudomány alapon eljárni.

Melyek az ideális méregtelenítő módszer ismérvei?

Egyszerűség

A tökéletes béltisztító egyik legalapvetőbb jellemzője az egyszerűség. Könnyen kezelhető, szállítható és alkalmazható. A kúra folytatásának nem lehet akadálya, ha el kell utaznunk, vagy érkezik hozzánk valaki. A Clean Inside® béltisztító ezeknek a követelményeknek tökéletesen megfelel, ezt több ezer gyógyító történet is bizonyítja.
Abban a szakértők is egyetértenek, hogy a béltisztításnak sikere nagymértékben függ a béltisztító kúra egyszerűségétől. Ha egy összetevő után rohangálni kell, ha nehezen hozzáférhető vagy hiánycikk már évek óta, esetleg a világvégére kell menni érte, az jó eséllyel garantálni fogja, hogy sose fogunk belevágni az adott kúrába. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: ekkor a kúra összes összetevője a fiók mélyén fog heverni évekig, majd szépen megszabadulunk tőlük. Ha nem pontos az utasítás, ha keverni és kutyulni kell, ha előfordulhat, hogy elpazarolódik vagy megromlik a drága szer, vagy ha felmerül, hogy azért nem hat, mert nem jól alkalmaztuk a kúrát, az egy idő után letöri a lelkesedést. Főleg akkor, ha a hiányzó információk az érintett személy által nem beszerezhetőek se a Google keresőjét használva, se Facebookon.

Természetesség

Fontos, hogy a béltisztító program alapját képező kivonat, étrendkiegészítő vagy „szer” természetes anyagokból készüljön, és ne tartalmazzon olyan adalékanyagokat, amely hozzájárulhatnak a szervezet további elmérgeződéséhez. Az összetevők magas minőségűek legyenek – ezen a területen nem érdemes kompromisszumot kötni, még az alacsonyabb költségek érdekében sem! –, a leggondosabb forrásokból válogatva, hogy a bélben lévő hasznos baktériumokat például ne irtsák ki. (A hasznos bélbaktériumok ugyanis olyan természetes összetevői a bélflórának, melyekre vigyázni kell.) Probiotikus joghurt vagy direktben probiotikum bevitelével például pozitív változásokat érhetünk el az immunrendszer kapcsán.

A puffadás, a székrekedés elleni harc nem újkeletű problémája az embereknek, azonban a modern idők nagymértékben felerősítették őket, most, hogy eleinkhez viszonyítva még több méreg kerül a szervezetünkbe nap mint nap. Számos gyógynövényt ősidők óta használ már az emberiség az emésztési folyamatok kapcsán érintett bélrendszer, a méregtelenítő szervek karbantartására, a test (és a lélek) megtisztítására. Érdemes ezekhez a növényi hatóanyagokhoz nyúlnunk, hiszen rengeteg ókori és újkori tapasztalat áll ezek használata mögött, így volt ideje kikristályosodni az adagolásnak és egyéb használati körülményeknek ahhoz, hogy a legerőteljesebb legyen a hatás. (Nem véletlen, hogy manapság már megannyi egészségügyi probléma kezelhető naturális módon; ilyen pl. a magas vérnyomás is többek között.)

Emellett napjainkban a trend is a természetesség felé hajlik inkább, ami nem véletlen, hiszen a méregtelenítés célja éppen a modern mérgektől való megszabadulás. Egy olyan béltisztító, mely a természetben gyökerezik, nem csak hatékony, de közelebb is áll a fogyasztóhoz.

A bélmozgatás támogatása

A béltisztító szerek – a salakanyagok fellazítása és kipucolása mellett – nagyon fontos, hogy élénkítő hatással legyenek a bélmozgásokra, a perisztaltikára. A nem megfelelő bélműködés problémáját a Slim Tea® mint hatásos termék hivatott rendbe tenni, ugyanis a gyógytea összetétele speciálisan erre lett kifejlesztve.

Sok esetben az emésztési zavarok nem is annyira a belek szennyezettségének a következményei, hanem a mozgásszegény életmód és a rossz tartás miatti bélpangás tehet róluk. Ha székrekedés, puffadás keseríti meg az életünket, az első, amit érdemes megpróbálnunk, az az életünkben jelen lévő testmozgás mennyiségének fokozása. A megfelelő sport kiválasztása ugyanis könnyedén a tudatos béltisztításnak és a hatékony béltisztító program első lépcsője lehet. (Fontos tudni azonban, hogy semmiképpen nem helyettesítik egymást, egyik sem a másikat! Az első két lépés között ott kell lennie mind a mozgásnak, mind a székletet megmozgató béltisztításnak.)

Az enyhe vagy lassú bélmozgás következménye az lesz, hogy a salakanyag lassabban mozog a belekben, így több ideje van belőle felszívódni a víznek, emiatt pedig egyre keményebb lesz. A kemény széklet székrekedést, divertikulózist alakíthat ki, de hozzájárulhat az aranyér, végbélrepedés, vastagbélgyulladás kialakulásához is.

A belek mozgásának fokozására kiválóak a növényi rostok, amelyeket lekvár, gyümölcslé, különféle gabonák, aszalt gyümölcsök vagy rostban gazdag ételek fogyasztása révén vihetünk be a testünkbe. Ezen élelmiszerek révén akár nagy mennyiségű rost is be tud kerülni a szervezetbe.

Teljeskörű béltisztítás: a májra és a vérre is kiterjed a hatása

A jó béltisztító és méregtelenítő kúra nem csak a belekre koncentrál, hiszen ha a máj, illetve a minden szervünket érintő vér is szennyezett, a belek salaktalanítása se lehet száz százalékos. A máj feladata a belekben felszívódó anyagokat szállító vér szűrése. A hepar megvédi a testünket a nagy mennyiségben jelen lévő felesleges vagy káros anyagoktól; sok esetben saját működése és egészsége árán teszi ezt.

Nem lehet teljes a méregtelenítés, ha a „szűrőt”, azaz a májat nem salaktalanítjuk, lehetőleg olyan hatóanyaggal, amely támogatja is a működését. Ez az alapvető szer a máriatövis, amelyet a színvonalas méregtelenítő szereknek megfelelő arányban kell tartalmaznia. A megfelelő méregtelenítő kúra ugyanis a részletekben bújik meg; a máriatövis pedig egy ilyen apró, ám annál jelentősebb részlet, mely képes a kellemetlen tünetek megelőzésére. A Silybum marianum jó depresszió ellen, serkenti a máj stagnáló energiáit, így a szervezetünk számára kiváló gyógynövény tud lenni.

És természetesen szükség van a tápanyagokat szállító és minden szervvel kapcsolatba kerülő vér tisztítására is. Több liter folyadékot, több liter vizet kell minden nap elfogyasztani annak érdekében, hogy a vértisztulás létrejöjjön; ám mindez még nem elég! Itt a tisztítás elsősorban arról szól, hogy a vért alkalmassá tesszük arra, hogy az általa szállított, szervezet számára szükséges anyagokat képes legyen a megfelelő helyeken (tüdő, bőr, izzadságmirigyek stb) letenni.

teljes körű méregtelenítés ennek megfelelően az egész szervezetre kiváló hatással van. A megfelelő béltisztító kúra hatására csökken a puffadás és a székrekedés jelentkezésének esélye, szervezetünkből kiürülnek a nagyrészt étkezés során bevitt modern mérgek, fittebbek, élettel telibbek, energikusabban leszünk; egyfajta fogyókúra is mindez, mellyel a testsúly (megfelelő mértékű mozgás mellett) akár drasztikus módon is csökkenthető.

Magasra tesszük a lécet

A Clean Inside® béltisztító program az összes felsorolt elvárásnak maximálisan megfelel; erről Ön is meggyőződhet vásárlóink visszajelzéseinek olvasgatása során. A béltisztító használata egyszerű: naponta néhány kapszula bevétele, egy rost koktél elkészítése és egy pohár tisztító tea elfogyasztása szükséges hozzá mindössze.

Ennek megfelelően a Clean Inside® béltisztító kúra segítségével a belek tisztítása szinte gyerekjáték: nem csak hihetetlenül egyszerű, ezáltal természetgyógyász nélkül is elvégezhető, de jó testnek és léleknek egyaránt. Egyes gyógyszerek, gyógyhatású készítmények esetén (a mellékhatások miatt) mindenképp igaz az, hogy használat előtt lehetőleg kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét; a felhalmozódott toxinoktól való szabadulást támogató Clean Inside® kapcsán azonban nem kell orvosi véleményt kérni.